top of page

Oefenselectie schouders

21 november 2022

Wil je bredere schouders? Natuurlijk, dat wil je... 💪


Mooie, brede schouders zijn echt de kers op de taart voor een uitgebalanceerd lichaam. Een goed ontwikkelde laterale deltoid is een absolute must om die brede uitstraling te krijgen.


Zoals iedere spiergroep, zal ook het volledige potentieel van deze spiergroep tot zijn recht komen dankzij gevarieerde oefenselectie. Deze variatie is nodig om het volledige contractiespectrum van de schouders aan te spreken.


Hieronder is een voorbeeld oefenselectie dat gebruikt zou kunnen worden om ieder aspect van de laterale delts aan te spreken met een groei reactie:


BARBELL UPRIGHT ROW - Deze oefening laat het toe om een zware belasting met grote hoeveelheden mechanische weerstand op de laterale deltoid te plaatsen.

LEANING DUMBELL RAISES - Vanwege de positie van je lichaam in deze oefening, namelijk geleund, zal het bovenste bereik van de beweging verlengd worden. In normale positie zou de trapezius overnemen.

LENGTHENED CABLE RAISES - Dankzij de richting van de kabel, 90 graden in lijn met je lichaam, is het krachtpatroon het grootst als je deltoids worden aangespannen vanuit hun biomechanische zwakkere, verlengde positie. Een positie die vaak vergeten wordt.

CABLE Y-PULL - Met de kabel laag en tegenover je lichaam, is het krachtpatroon het grootst wanneer de laterale deltoid in vernauwde, verkorte positie zit.


Deze oefenselectie zal alle spiervezels van de laterale deltoid doorheen het gehele contractiespectrum nemen.


Wil je ook een volledige workout, die met kennis voor resultaten zal zorgen? Neem nu contact op voor jouw eerste personal training!


Auteur

Personal Trainer Michiel Jansen

bottom of page