top of page

Het belang van  het zenuwstelsel op jouw droomlichaam

16 november 2022

Jouw droomlichaam krijgen, en dit behouden, zal een aantal factoren vereisen die consistent bijgehouden moeten worden.


Een van die factoren is de gezondheid van jouw zenuwstelsel.


Een gezond zenuwstelsel zal een cruciale rol spelen in de mogelijkheid van jouw lichaam om droge spiermassa te bouwen en te behouden.


Begrijp dat voor spiergroei, spiervezels moeten samentrekken onder weerstand. Tijdens krachttraining moeten sterke signalen van het brein vertrekken door je zenuwstelsel en overgebracht worden naar de spiervezels, die hen dan doet samentrekken - met als resultaat dat het gewicht verplaatst wordt.


Een sterk, gezond zenuwstelsel laat onafgebroken hersen-naar-spier signalen toe en zal sterke spiercontracties initiëren die een groot percentage van spiervezels aansturen - stimulatie van groei dus.


De ondersteuning van de gezondheid en functie van je zenuwstelsel is een groot sleutelelement om in vorm te geraken, en daar te blijven. Klanten krijgen daarom bij ons een 3-delige aanpak:


1. FYSIEK - Jouw trainingsvorm moet voldoende frequentie bevatten om niet enkel spiergroei te stimuleren, maar ook om te verzekeren dat regelmatige zenuwstelsel stimulatie aanwezig is. Onze combinatie van personal training en groepslessen is hier een ideaal hulpmiddel voor.


2. VOEDING - Afvallen, spiermassa, of welk ander transformatiedoel dan ook, is zoveel meer dan calorieën in-calorieën uit. Voedingsstoffen die de structurele gezondheid en functie van het zenuwstelsel ondersteunen moeten ook aanwezig zijn. Specifiek proberen wij altijd naar de implementatie van voldoende B- en C-vitamines te kijken. 


3. LEVENSSTIJL - Eliminatie, of limitering van zenuwstelsel stressfactoren of introductie van gewoontes ter ondersteuning van het zenuwstelsel. Cortisol niveaus bekijken we bij ons en tips worden gegeven naar mindfulness en meditatie.


Willen jullie meer weten, of hier met ons in verdiepen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Auteur

Personal Trainer Michiel Jansen

bottom of page