top of page

Vijf sport mythes

05 december 2022

Er is een grote misconceptie in de wereld omtrent bepaalde gedachtes in de sportwereld. Enkele van deze op een rijtje, en de ontkrachting of bevestiging ervan.


1. Buikspieroefeningen zijn de holy grail voor strakke buikspieren

Je kunt je buikspieren trainen, tot ze je de oren uitkomen. Maar bij een te hoog vetpercentage, zal je nooit een zichtbare sixpack hebben. Met buikspieroefeningen verbrand je over het algemeen genomen weinig calorieën. Buikspieroefeningen zorgen voor een versteviging, maar het is geen productieve vorm van training voor een sixpack. Beter is dan om op de grote spiergroepen te focussen, en onder jouw energiebehoefte te eten!


2. Vrouwen worden direct breed als ze aan krachttraining gaan doen

Vrouwen hebben niet dezelfde hormonale opbouw als mannen. Vandaar dat breed worden voor vrouwen niet zo snel zal gebeuren. Zij gaan eerder meer spierdefinitie krijgen, alsook sterker worden.


3. Je kan niet plaatselijk afvallen

Vetverlies, en waar vet wordt verloren, is genetisch bepaald en gebeurt overal. Heb je ooit opgemerkt dat je vingers dunner worden bij gewichtsverlies?


4. Machines zijn veiliger dan losse gewichten

Training met losse gewichten geeft jou een betere coördinatie en sluit beter aan bij dagdagelijkse bewegingen.


5. Je moet spierpijn hebben na een training, anders heb je niet goed getraind

Spierpijn is geen goede indicator om aan te geven of je al dan niet goed hebt gesport. In tegendeel, als je vaak spierpijn hebt, kan dit een teken zijn van overtraining waardoor je slechtere resultaten krijgt.


Wil je meer info en weetjes ontvangen? Neem dan snel contact met ons op, en wij helpen jou op een correcte manier naar jouw resultaten!


CONTACT


Auteur

Personal Trainer Michiel Jansen

bottom of page